2409 са зрелостниците в Стара Загора, а 175 няма да положат държавни зрелостни изпити

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

2 409 са зрелостниците, които са допуснати до матури. 175 няма да положат държавни зрелостни изпити, информират от инспектората по образованието в Стара Загора. Първата задължителна матура по български език и литература е на 20 май от 8 часа, а вторият задължителен изпит по избор е на 22 май, отново от 8 часа. 15 абитуриенти в Старозагорско са заявили желание да се явят и на трета матура.

Във всичките 204 зали, в които ще се провеждат държавните зрелостни изпити в областта, има поставени камери. Освен с видеонаблюдение преписвачите ще бъдат дебнати и от над 950 квестори.

Образователното министерство взема всички мерки, за да осигури нормалното протичане на държавните зрелостни изпити и да не допусне изтичането на информация за матурите. Това стана ясно от думите на образователния министър Тодор Танев в предаването „Седмицата“ на Дарик.

dariknews.bg

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg