• 15.03.2012
  • /
  • Новини

7500 старозагорски фирми свързаха апаратите си с НАП

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

Средно между 80 и 100 касови апарата на ден се свързват със системата на НАП, 15 дни преди крайния срок. До момента над 7500 фирми в старозагорско са изпълнили изискването. Най-голям е броят на търговците на хранителни и промишлени стоки, обектите за медицински услуги и развлекателните заведения, които са свързани със сървърите на НАП.

От НАП напомнят, че не се предвижда удължаване на законовия срок. Всички търговци (независимо дали са регистрирани или не по ДДС) са длъжни да осигурят дистанционна връзка с НАП до 31 март 2012г. Същият срок важи и за газстанциите и бензиностанциите, които трябва да разполагат с монтирани нивомерни системи на резервоарите. Инспекторите от Националата агенция за приходите ще започнат проверките от 2-ри април, като всеки който няма изградена дистанционна връзка ще бъде санкциониран с до 10 000 лева, а докато изпълни изискването, обектът му ще бъде запечатан.

От Приходната агенция припомнят още на собствениците, които са закупили нови каси, че следва да предствят в НАП протоколите от демонтажа на фискалната памет на старите си касови апарати в тридневен срок от датата на демонтажа. Към тях се прилагат и: свидетелство за регистрация на касовия апарат, отчет по години от фискалната памет и паспорта на устройството.

При закупуване на стока или услуга изисквайте касова бележка. При отказ или получаване на служебен вместо фискален бон, лицата могат да подадат своя сигнал на информационния телефон на НАП: 0700 18 700 на стойността на един градски разговор.

www.dariknews.bg

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg