Новородено на 15 дена настанено в приемно семейство

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

Стара Загора: Екипът по приемна грижа към община Стара Загора настани новородено дете в приемно семейство. Малкото момиченце е родено на първи септември, тази година, и не може да бъде отглеждано от своята рождена майка. Алтернативата за него е била настаняване в дом за деца, лишени от родителска грижа или приемно семейство.

В крайна сметка социалните работници от отдел „Закрила на детето“ и от екипа по „Приемна грижа“ взеха решение детето да се настани в младо семейство, живущо в село Калитиново. Приемните родители имат две собствени деца и това е първото приемно дете, което се настанява при тях.

В община Стара Загора има около 500 деца, които се отглеждат в институция и се нуждаят от семейство, което да се грижи за тях.
През следващия месец екипът по „Приемна грижа“ към община Стара Загора започва обучение на кандидати за приемни родители.

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg