Все още се борят с пожара в парк „Тюлбето“

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

Казанлък: Седем пожарни екипа и един военен булдозер „БАТ“ се борят с огнената стихия, разразила се в югоизточната част на парк „Тюлбето“ в Казанлък. Два от екипите са от „Арсенал“ АД, един екип е изпратен от Военното модулно формирование. Вероятната причина са произведени стрелби на военния полигон над парка.

Към 16.45 часа пожарът е овладян от север и от запад, но продължава да се разпространява на изток, заради силния вятър появил се в местността.

В борбата с пожара са ангажирани 280 души, от които 250 военнослужещи, 10 горски служители и 20 огнеборци.

Няма отклонение на показателите на атмосферния въздух. Извършва се непрекъснат контрол на качеството на атмосферния въздух в целия регион. Данните от пунктовете за мониторинг на въздуха в селата Ръжена и Остра могила не са регистрирали превишения по наблюдаваните показатели.

Областният управител Живка Аладжова, като ръководител на кризисния щаб, е на мястото на пожара, където се вземат незабавни мерки за ограничението на пламъците.

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg