Църквата в село Обручище ще бъде ремонтирана

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

Новини от региона: 640 хил. лева ще струва ремонта на църквата в село Обручище „Св. Архангел Михаил“. Договорът между Министерството на земеделието и Църковното настоятелство в лицето на отец Тодор Кръстев, е подписан. „Църквата в Обручище ще бъде спасена“, сподели кметът на Обручище Илия Марков.

„Ако не започне ремонт на покрива на храма до зимата има вероятност целият храм да се срути, близо 190 годишната сграда е в окаяно състояние, а това е единствената църква в село Обручище и местните очакват да бъде запазена, отремонтирана и съхранена“.

Църковното настоятелство подготви всички документи и кандидатства по мярка 322 от Програмата за развитие на селските райони за ремонта на храма в Обручище.

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg