Областният управител Живка Аладжова се срещатна с местни фермери

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

Стара Загора: Областният управител Живка Аладжова разговаря с фермери от Стара Загора, които работят по мярка 112. Аладжова покани на среща фермерите, за да им съобщи резултата от разговора си с министъра на земеделието проф. д.с.н. Димитър Греков, който е изразил готовност за среща със старозагорските производители.

Аладжова съобщи възможностите за отварянето на проектите по мярката и за изплащането на средствата при първо плащане, второто плащане по одобрените проекти ще е в рамките на следващия програмен период.

Това обаче би затруднило фермерите, споделиха Веселка Димитрова, Иван Попов и Радослава Желева.

Областният управител подчерта, че министерството търси възможности за подкрепа на земеделските производители. До преди няколко месеца е имало много нецелесъобразно усвоени средства и това днес се явява като причина.

Земеделците поискаха подкрепата и съдействието на Областния управител за среща в министерството на финансите, за да представят вариантите относно закъснелите процедури по мярка 112.

За целия нов програмен период няма да се променят правилата и параметрите на кандидатстване по отделните мерки в момент, в който тече приемът по тях или е стартирало изпълнението им.

По думите на земеделския министър така ще има предвидимост за земеделските производители, общините и младите фермери.

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg