• 10.10.2013
  • /
  • Новини

Областният управител Живка Аладжова върна решение на Общинския съвет за ново обсъждане

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

Стара Загора: Областният управител Живка Аладжова върна решението на Общински съвет – Стара Загора за учредяване за срок от 5 години на безвъзмездно право на ползване върху имот публична общинска собственост за Сдружението с нестопанска цел „Екстрийм клуб – Стара Загора“, за ново обсъждане. Съветът трябва да го преразгледа, тъй като е незаконосъобразно.

Решението задължава Сдружението да изгради нови съоръжения към вече съществуващи.

Общинският съвет приема Решението в противоречие с разпоредба от Закона за физическото възпитание и спорта – чл. 50 а, ал. 1, според който спортните обекти -публична общинска собственост, могат да бъдат отдавани под наем при условията на чл.14, ал.7 от Закона за общинската собственост, а именно след провеждане на публичен търг и публично оповестен конкурс.

Местният законодателен орган в 14 дневен срок трябва отново да обсъди върнатото решение.

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg