Над 88 хиляди клиенти са посетили офиса за обслужване на НАП в Стара Загора за първите девет месеци от годината

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

Стара Загора: Над 88 хиляди клиенти са посетили офиса за обслужване на Националната агенция по приходите в Стара Загора през деветте месеца на годината. Средно по 500 човека на ден преминават през салоните за работа с клиенти, като най-голям процент от тях са избрали да подадат данъчните и осигурителните си декларации на място в офиса на НАП.

Голям е и броят на клиентите, които са направили справка или са се консултирали за здравно-осигурителения си статус на място.

Над 6,2 хиляди са самоосигуряващите се и собствениците на фирми, които са получили пълен достъп до е-услугите на Приходната агенция с универсален електронен подпис.

Продължава да расте и броя на клиентите, които са получили своя персонален код за достъп до Е-услугите на НАП. Услугата се ползва от над 4,2 хил. потребители в Област Стара Загора. Чрез него лицата могат да следят информацията в данъчно-осигурителната си сметка и да проверят дали подписания от тях трудов договор съответства на информацията декларирана от работодателя им. Персоналният идентификационен код позволява да бъде направена справка за размера на осигурителния доход, върху който се удържат и съответно внасят осигурителни вноски, както и да се поиска издаването на документ като удостоверение за липса на задължения или да се получи справка за задълженията за данъци и осигуровки.

Всеки клиент проявил интерес към услугата, може да получи своя персонален идентификационен код, като посети офис на Националната агенция по приходите по постоянен адрес и подаде заявление по образец. Издаването на кода е безплатна услуга, както всички останали предлагани от Националната агенция за приходите. Кодът се получава в момента на подаване на заявлението, лично от лицето. Удостоверението за него съдържа комбинация от 12 символа и позволява достъп до част от E-услугите на НАП, за които не се изисква електронен подпис.

Повече информация за услугите предоставяни от НАП с ПИК може да бъде получена на телефон: 0700 18 700, на цената на градски разговор и от информационните брошури разпространявани от НАП в страната.

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg