• 29.10.2013
  • /
  • Новини

Младежи подаряват „История славянобългарска“ за Деня на народните будители

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

Казанлък: Викторина с въпроси от българската история организира Младежки Общински съвет в Казанлък. Инициативата е по повод 1 ноември – Ден на народните будители и всеки, отговорил правилно, ще получи „История славянобългарска“. Паралелно с това, ще се проведе кампания „Размени книга“ – всеки, който има книги, които е прочел и смята, че не са му необходими повече, може да ги остави и в замяна да си вземе друга книга, която друг гражданин е оставил.

Мястото на инициативите ще бъде пред Културно-информационния център на ул. „Искра“ № 4 на 1 ноември от 14.30 часа и са подкрепени от Община Казанлък, включени са и в Младежкия календар за 2013 година.

До 8 ноември пък младите хора могат да изпращат своите предложения за инициативи, кампании и проекти на адрес: stoevakz@abv.bg или в отдел Програми, проекти и младежка политика в Община Казанлък.

Предложенията да са съобразени с някой от следните приоритети: насърчаване на здравословния начин на живот; превенция на зависимости; превенция на социалното изключване на младежи в неравностойно положение; развитие на таланта, творческите умения и културното изразяване на младите хора; инициативи за популяризиране на културно-историческото наследство на Долината на розите и тракийските царе.

След изтичане на крайния срок, предложенията ще бъдат разгледани, обсъдени и гласувани на заседание на 14 ноември от 18.30 часа в Зала 6 на Община Казанлък. Всички, които имат интерес, могат да присъстват.

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg