• 12.11.2013
  • /
  • Новини

Осем отбора, съставени от ученици от професионалните гимназии в Стара Загора, ще участват в турнира за Купата на РИО

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

Стара Загора: Осем отбора, съставени от ученици от професионалните гимназии в Стара Загора, ще участват в турнира за Купата на регионалния инспекторат по образованието. Турнирът ще се проведе на 14 и 15 ноември на изкуственото игрище в Строителния техникум. Той е под мотото „Не на насилието и агресията в училище“.

„Това е проява, която е планирана, а нашето намерение е да я превърнем в традиционна. Подготвили сме плакет, който ще бъде преходен и ще се връчва всяка година на победителя“, обясни началникът на Регионалния инспекторат Татяна Димитрова.

Отборите-участници са съставени от ученици родени през 1997/98 година. Те ще бъдат разделени в две групи по четири отбора. Победителите във всяка група играят на финал, вторите отбори ще спорят за трето-четвърто място. Надпреварата няма да има награден фонд, призьорите ще получат грамоти и купи. Грамоти са предвидени и за индивидуално отличените играчи.

Турнирът е част от изграждането на цялостна система за превенция на насилието и агресията сред децата и учениците.

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg