• 14.11.2013
  • /
  • Новини

175 широколистни дръвчета ще бъдат засадени само през този месец в Стара Загора

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

Стара загора: 175 широколистни дръвчета ще бъдат засадени само през този месец, обещават от общинска администрация. Със залесяването започва мащабна акция по цялостно озеленяване на града. Символичният й старт даде кметът Живко Тодоров, заместника му Янчо Калоянов и председателя на Общинския съвет Емил Христов, които участваха в засаждането на шест ясена пред Народно читалище „Св. Климент Охридски“.

„При ремонтите тази година бяха отстранени доста дървета. Хората поставиха въпроса за засаждането на нови и поради тази причина започнахме тази кампания. По средата на централния булевард ще засадим и 5 хил. рози на стойност около 7 хил. лева и се надяваме старозагорци да пазят и да не крадат цветните храсти. За нас е важно да поддържаме зеленината в Стара Загора. Ще се стараем и занапред да обогатяваме града ни с различни дървесни видове“, обясни кметът Живко Тодоров.

60 фиданки „шестил“, 20 „див рожков“, 60 „липа“, 10 фиданки „китайски мехурник“ и 25 дръвчета от видовете „ясен“ и „чинар“ ще бъдат засадени до края на месеца..

Чрез дарение ще бъдат предоставени 30 брези на Административно бюро „Център“, които ще послужат за възстановяване на отпадналите през годините дървета от същия вид на ул.“Д. Наумов“, северно от ул.“Ген.Столетов“. Ще бъдат предоставени дръвчета „бреза“ и на Административно бюро „запад“ за облагородяване на междублокови пространства в кв.“Казански“.

Община Стара Загора възложи доставката на декоративна растителност в изпълнение на проект за реконструкция и рехабилитация на ул.“Христо Ботев“ и ул.“Генерал Столетов“, както и за бул.“Цар Симеон Велики“, в отсечката между бул.“П.Евтимий“ и бул.“Крайречен“ и в отсечката между ул.“Х.Д.Асенов“ и ул.“Ал.Батенберг“.

Тази събота ще залесяват и група граждани, които са се организирали в социалната мрежа.

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg