• 26.11.2013
  • /
  • Новини

Над 20 идеи бяха предложени за бъдещето на ресторант „Аязмото“ по време на общественото обсъждане

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

Стара Загора: Над 20 идеи бяха предложени за бъдещето на ресторант „Аязмото“ по време на общественото обсъждане, организирано по идея на кмета на община Стара Загора Живко Тодоров. Дискусията се проведе снощи в зала „Славейков“ на общината. На нея присъства цялото общинско ръководство, начело с кмета Живко Тодоров, главният архитект Иван Кирчев, представители на епархията, на неправителствени организации, множество граждани.

„В следващите месеци трябва заедно да решим какво да направим на това емблематично за Стара Загора място. Община Стара Загора умишлено не е правила своя разработка, за да чуем и се съобразим първо с вашите мнения. Вие, старозагорци, ще определите съдбата на ресторанта. Крайното решение вероятно ще е симбиоза между няколко от направените“, откри дискусията Живко Тодоров.

Най-атрактивната идея, представена и визуално пред присъстващите, бе на архитект Иван Киряков-младши. Той предложи на мястото да се изгради панорамна площадка с параметричен дизайн, образуваща многофункционален комплекс.

Пешеходна рампа във вид на спираловидна кула с височината на дърветата – 25-30 метра, може да надгради съществуващия ресторант. Архитект Киряков обаче не даде отговор на въпроса колко би струвало изграждането на подобно съоръжение.

Сред другите предложени варианти бяха изграждане на дворец на децата с името “ Аязмоленд, ботаническа градина, природо-научен музей и други.

Община Стара Загора си върна имота в началото на тази година срещу сумата от 280 000 лева. Преди това той бе собственост на местния бизнесмен Стойчо Кълвачев.

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg