• 29.11.2013
  • /
  • Новини

Кметът Живко Тодоров обеща подкрепа за карловци на техния протест срещу Куршум джамия

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

Стара Загора: Кметът на Стара Загора Живко Тодоров обеща подкрепа за карловци за протеста, който ще бъде организиран в Пловдив за връщането на Куршум Джамия. На първа инстанция съдът уважи претенциите на Главно мюфтийство за сградата, но общината обжалва решението пред Апелативния съд в Пловдив.

Гражданите на Карлово пък са категорични, че ще организират още по-мащабен протест пред съда от този, който се проведе в Карлово преди седмици.

„Нека да благодарим на кмета на Карлово и на карловци, които са с нас, за да споделят каузата ни. Заедно заставаме срещу една несправедливост и опит да се узурпира от името на една религия един културен паметник, какъвто е Музеят на религиите в Стара Загора“, заяви Живко Тодоров на протеста, организиран в Стара Загора срещу претенциите на Главно мюфтийство за Ески Джамия.

„Всички заедно трябва да кажем Не. Заедно трябва да покажем, че това е само първата крачка и ако справедливостта не бъде спазена ще има много повече хора, които ще излязат да изразят мнението си, ще застанат зад една морална кауза каквато е нашата, а именно – в центъра на Стара Загора да няма действаща джамия“, допълни още Живко Тодоров.

„Кметът на Карлово показа как човек трябва да се бори когато отстоява принципите си. Ние споделяме тяхната кауза и по същия начин, по който те ни подкрепиха в Стара Загора, ще отидем и ще ги подкрепим в Пловдив когато е разглеждането на тяхното дело“, завърши Живко Тодоров.

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg