• 03.12.2013
  • /
  • Новини

Организират благотворителна кампания „Дари телефон – помогни на дете!“

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

Стара Загора: КНСБ, Благотворителен фонд „Проф. д-р Желязко Христов“ и СНЦ „Младежки форум 21 век“, организират коледна благотворителна кампания в подкрепа на деца, чиито родители са загинали на работното място. „Дари телефон – помогни на дете!“ е мотото на Коледната благотворителна кампания, в която може да се включи всеки, който притежава, но не използва стария си мобилен телефон.

Данните сочат, че в България има около 12 млн. мобилни телефони, над 8 млн. от които не се използват. Техните притежатели могат подпомогнат една благородна кауза и да донесат повече сигурност и усмивки на 50 български деца. Те се подпомагат с по 40 лева месечно. За изплащане на месечните стипендии на деца в неравностойно положение са необходими по 2000 лв. на месец и по 20 000 лв. на година (за 10 месеца). Осигуряват се официални облекла на завършващите средно образование абитуриенти. Благотворителният фонд изплаща еднократни дарения на уязвими лица в тежко финансово положение, с минимални доходи, за лечение на тежки заболявания и други.

Може да се включите в кампанията кат се освободите от старите си мобилни телефони и смартфони, които не използвате, независимо дали работят или не, в събирателни пунктове, организирани от КНСБ, Благотворителен фонд „Проф. д-р Желязко Христов“ и СНЦ „Младежки форум 21 век“. В Стара Загора за контакти Иванка Данаилова,042/62 67 34, 0884 117730, stara_zagora@citub.net, 6000, бул. „Цар Симеон Велики“ 108.

Дарените мобилни апарати ще бъдат оценени от фирмата партньор, която ще преведе финансовите средства по сметка на Благотворителен фонд „Проф. д-р Желязко Христов“. За телефони, чиято стойност е 0 лв., фирмата оценител ще добави 1 лв., подкрепяйки благотворителната акция.

Със събраната сума ще бъдат подпомогнати стипендиантите на Благотворителен фонд „Проф. д-р Желязко Христов“.

Организаторите на благотворителната кампания припомнят, че можем да помогнем на децата, само с едно отваряне на чекмеджето, в което събират прах старите ни телефони, които така и така вече не използваме и от които нямаме нужда.

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg