Държавна опера Стара Загора представя танцовият спектакъл „Споделено пространство“

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

Стара Загора: На 3 февруари на сцената на Държавна опера Стара Загора ще бъде представен танцовият спектакъл „Споделено пространство“, който е една съвременна приказка за света на модерния човек, за неговите усещания в танца, за ролите в живота, които всяка сутрин „обличаме“ като свои дрехи.

На 5 февруари във фоайето на Операта може да гледате камерната постановка „Дидона и Еней“ от Хенри Пърсел – едно вълнуващо приключение с древния мит за великата обречена любов, украсено с разкошна музика. От премиерата си през месец ноември миналата година досега този спектакъл се радва на много голям интерес.

„Любовен еликсир“ от Гаетано Доницети може да гледате на 11 февруари. В тази постановка ще гостуват певци със световна кариера като Илина Михайлова и Деян Вачков, както и любимците на публиката Анна Дитри, Георги Динев, Иван Кабамитов.

В Деня на влюбените – 14 февруари на сцената ще бъде представена една от най-красивите любовни истории на всички времена, пресъздадена в операта на великия Верди – „Травиата“. По традиция три двойки, които са закупили билети, ще получат подарък от Операта.

На 19 февруари отново ще стане дума за любов, този път в оперетата „Царицата на чардаша“ от Имре Калман. Солисти ще са Шмилена и Георги Султанови, Георги Динев, Яница Нешева, Николай Априлов, Диана Найденова, Симеон Симеонов.

Месец февруари символично завършва в афиша на Операта с красив край за Любовта – какъвто е краят на най-новата постановка „Крал за един ден“ от Джузепе Верди. На 26 февруари ще може да видите тази комична опера, чиято премиера бе в края на месец януари.

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg