Около 250 души протестираха срещу исканото от EVN увеличение на цената на тока

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

Пловдив: Около 250 души са се събрали на протест срещу исканото ново увеличение на цената на тока пред сградата на ЕВН в Пловдив. Протестиращите развяват знамена както на ВМРО-БНД, така и на „България без цензура“. Настроението се поддържа с патриотични песни. Заместник-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки заяви пред събралите се, че е национално предателство даването на електроразпределителни дружества в чужди ръце.

Той бе категоричен, че протестите ще продължат, докато не се развалят догорите.

„Българската държава постепенно умира и изчезва. Задължително българите трябва да си върнат държавата“, добави Джамбазки.

Към 11 часа, шествието продължи по Главната улица с викове „ЕВН вън!“ и „Оставка!“. Симпатизантите на ВМРО и „България без цензура“ стигнаха до сградата на Община пловдив, където в продължение на няколко минути скандираха „Тотев вън!“ и „Оставка!“.

След това, шествието продължи към площада пред Централна поща, където се стигна до леки провокации между симпатизанти на Че Гевара и протестиращите. Хората на Павел Иванов оправиха обидни реплики към Николай Бареков и Красимир Каракачанов, наричайки ги продажници.

Небезизвестният Дядя Ваня, който беше едно от лицата на февруарските протести от миналата година и водеше днешното шествие, също влезе в конфронтация със симпатизанти на Че Гевара.

След бърза намеса на полицията, до повече ексцесии не се стигна. Хората на Бареков и Каракачанов се събраха пред партийните знамена и се разпръснаха, докато двамата партийни лидери отидоха на среща в хотел „Тримонциум“.

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg