Престъпността в Стара Загора е намаляла с близо 2%

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

Стара Загора: През изминалата 2013 година Районна прокуратура – Стара Загора е работила по 3034 преписки, от които 2821- са били новообразувани, съобщи днес на пресконференция по повод дейността на прокуратурата за миналата година районният прокурор Емилия Вакарелска. Регистрираната престъпност в района през 2013-та година е намаляла с 1.93 % спрямо предходната 2012 година и с 9.61% спрямо 2011 година, обобщи прокурор Вакарелска.

През отчетения период Районна прокуратура – Стара Загора е наблюдавала 15 досъдебни производства, по които са използвани специални разузнавателни средства. 13 от тези производства са приключили. Само по едно досъдебно производство е имало защитени свидетели – 3 лица. Срещу непълнолетни са водени 124 досъдебни производства. Районните прокурори са работили по 12 досъдебни производства, касаещи сексуални посегателства срещу деца и по 7 производства за противозаконно съжителство на пълнолетни с непълнолетни лица.

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg