Провеждат „Чудомировите празници“ за 21-ва година в Казанлък

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

Казанлък: В навечерието на 21-те Чудомирови празници, на 20 и 21 март в залата на Културно-информационния център на ул. „Искра“ 4 в Казанлък ще се проведе семинар на тема „Чудомир – непризнатия класик и неопознатия народопсихолог“, воден от писателя Любомир Котев. В семинара, който има за цел да направи едно преоткриване на богатото творчество на Чудомир, ще вземат участие учители по български език и литература от всички училища на територията на община Казанлък.

Идеята за форума е съвместна на Община Казанлък и Съюза на българските писатели – секция Казанлък, която бе представена от покойния Веселин Стоянов. За съжаление, той не успя да види реализацията на тази прекрасна инициатива, но цялата организация по форума е направена от Община Казанлък и той ще се проведе като едно признание към твореца Димитър Чорбаджийски, и в памет на нашия съвременник и негов изключителен почитател – казанлъшкия писател Веселин Стоянов.

В продължение на 21 години от 25 март до 1 април се провеждат празниците, посветени на уникалния талант Чудомир – писател, хуморист, карикатурист, художник, народопсихолог, общественик, творил в Казанлък. Времето в отрязъка от 25 март – рождената дата на писателя, до 1 април – Денят на шегата, е наситено с културни прояви. Програмата традиционно започва с изложба от творби на Чудомир, следват представяне на книги от български автори, национален конкурс за весела детска рисунка „Малките нашенци“; конкурс за изпълнения на хумористични творби „Чудонемирчета“, национален фотоконкурс „Човекът до мен“, национален театрален фестивал „Комедийният хит на сезона“; концерти, изложби, дискусии.

Продажбата на билети за театралните постановки започна от 12 март 2014 г., сряда, в Културно-информационния център на ул. „Искра“ 4, от 11.00 до 19.00 часа.

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg