• 31.03.2014
  • /
  • Новини

Водният проект, който се изпълнява в Стара Загора ще бъде завършен до края на август

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

Стара Загора: Водният проект, който се изпълнява в Стара Загора ще бъде завършен до края на август. Това обяви в студиото на Дарик кметът на община Стара Загора Живко Тодоров. „Проектът е на 50% изпълнен, предстои довършване на дейностите в кварталите. Асфалтирането на улиците ще става поетапно, защото не можем да затворим цели участъци и да ги блокираме наведнъж.

След като приключим с проекта „Зелена и достъпна градска среда“ ще асфалтираме улица „Княз Борис“ и влизаме в кварталите. За там обаче ще са ни необходими проекти, защото в АПК и „Кольо Ганчев“ дори няма улици и тротоари“, коментира Живко Тодоров.

Градоначалникът бе категоричен, че разрушените по време на изпълнението на Водния проект тротоари и улици ще бъдат възстановени от фирмата изпълнител. „Няма как да не се стига и до такива ситуация когато тежките машини маневрират, но в договора за проекта е записано, че фирмата трябва да възстанови инфраструктурата след приключване на дейностите“.

Живко Тодоров бе категоричен, че Водния проект, осъществяван в Стара Загора е най-добрият изпълняван по оперативна програма „Околна среда“. „Няма друг, който да се изпълнява толкова качествено, тръбите, които поставяме също са възможно най-добрите, В други общини тези проекти се точат с години, докато ние работим на бързи обороти. Това важи и за общината, където трябва да се правят съответните проверки, да се обработи документацията, а това изисква време. По водния проект няма нередности. Нямаме никакви проблеми с плащанията и от управляващия орган към нас и от нас към изпълнителите“, коментира още кметът на община Стара Загора.

Той бе категоричен, че намерените археологически открития няма да забавят приключването на проекта, „С разкопките и откритите находки правим това, което препоръчат комисиите, които идват да наблюдават тези обекти. Ще се опитаме да направим по-задълбочени проучвания, за да може след време да търсим пари за консервация и реставрация. Сега такива не са предвидени, защото никой не знае какво ще излезе отдолу. Едва след като стане ясно какво има може да се правят количествено-стойностни сметки и общината да се справи с този въпрос“.

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg