• 09.07.2014
  • /
  • Новини

Община Стара Загора прие собствеността на терена на артилерийските казарми

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

Община Стара Загора вече е и фактически собствеността на терена на бившите артилерийски казарми. Предаването на собствеността бе осъществено вчера от съвместна комисия от представители на Министерството на отбраната, Областна администрация Стара Загора и Община Стара Загора. Те направиха оглед на терена и подписаха приемо-предавателния протокол.

Договорът за безвъзмездното прехвърляне на собствеността върху имота беше подписан между областния управител Живка Аладжова и кмета Живко Тодоров на 21 май т.г., след като на 17 май Министерски съвет одобри предложението на министъра на отбраната Ангел Найденов и министъра на регионалното развитие Десислава Терзиева 90 декара от терена на бившите артилерийски казарми да станат собственост на Община Стара Загора.

Правителството отпусна и 4 млн.лева на Община Стара Загора по проект по публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите“, за да се изгради на територията парк със спортни площадки, кътове за отдих и развлечение и модерна спортна зала.

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg