• 24.08.2014
  • /
  • Новини

Зелена буря мина през „Хасково“ – 3:0

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

„Берое“ победи с 3:0 „Хасково“ в мач, в който всяко полувреме се игра в отделни дни. В събота срещата бе прекратна при резултат 2:0 на полувремето след силен порой и градушка изляла се в минутите преди отборите да трябва да излязат за втората част. Венцислав Христов в 32-ата и Жуниор Мапуку в добавеното време на първата част бяха точн за „зелените“.

След като дъждът понамаля съдиите и делегата проведоха заседание с представителите на двата отбора и решиха, че мачът няма да може да се доиграе на наводнения терен и срещата ще се проведе на следващия ден. През втората част „Берое“ доминираше изцяло и не позволи дори и епизодични атаки за гостите, а усилията на „зеленоте“ се увенчаха и с попадение в 81-ата минута, дело на Стефан Спировски.

ИЗХОДНА ПОЗИЦИЯ

„Берое“ влезе в мача с актив от 8 точки и от позицията на четвърти в класирането с равен актив с „Ботев“ (Пловдив). Попадението на „канарчетатата“ за 1:1 в мача от първенство обаче класираше тима от Пловдив на третото място.

Хасково започна добре в първенството с победа с 1:0 над „Лудогорец, но след това натрупа три загуби и отбеляза само едно равенство като така с актив от 4 точки заемаше предпоследната позиция в класирането, а предвид победата с 3:0 на „Черно море“ няколко минути преди началото на днешния мач се бе смъкнал и до последното 12-о място в класирането.

СЪСТАВЪТ

Петър Хубчев и екипа му заложиха на по-офанзивен стил срещу новака в групата, очаквайки гостите да се затворят повече. Със схемата 3-5-2 спортния щаб внесе повече острота в действията в атака. В защита действаха Веселин Пенев, Иво Иванов и Владимир Зафиров. Като халфове по крилата бе заложено на Салим Керкар и Самир Аясс, а в централната зона Игор Джоман и Георги Костадинов стояха зад изтегления малко по-напред Елиаш. В нападение дуото за „Берое“ бе Венцислав Христов и Жуниор Мапуку.

НАЧАЛОТО НА МАЧА

В 4-ата минута Васил Велев центрира от ъглов удар вдясно от Благой Макенджиев, който се справи в ситуацията и боксира.

Последва бърза контраатака за „Берое“. Венцислав Христов изведе Георги Костадинов през центъра на терена. Играчът с номер 70 предпочете да комбинира с Жуниор Мапуку, но топката не достигна конгоанеца и бе изчистена.

Минута след това Жуниор Мапуку се опита да се възползва от грешка в отбраната на „Хасково 2009″, като прехвърли излезлия Боян Пейков, но стражът на гостите успя да избие с върха на пръстите си.

Венцислав Христов стреля силно в 12-ата минута от далечна дистанция, но Боян Пейков бе заел добра позиция и стопира.

СИЛНИ МИНУТИ ЗА „БЕРОЙЦИ“

Три минути след това беройци направиха хубава комбинация в атака. Тя завърши с центриране на Самир Аясс към Жуниор Мапуку. Конгоанецът засече с глава, но Боян Пейков спаси.

В 16-ата минута Веско Пенев центрира към Венцислав Христов, който пробва атрактивно изпълнение със странична ножица, но не намери целта.

В 22-ата минута Веселин Пенев центрира от ъглов удар в големия пеналт, където след кратко разбъркване главният рефер Драгомир Драганов отсъди нарушение в атака. Остана съмнение за игра с ръка на защитник на „Хасково“ в ситуацията.

Педро Еуженио стреля от над 30 метра изненадващо в 26-ата минута, но внимателен се оказа Благой Макенджиев, който се пласира добре и успя да избие насочената към долния десен ъгъл на вратата му топка.

Минута по-късно Венцислав Христов центрира параболично от ляво опитвайки да прехвърли Боян Пейков, но топката мина над напречната греда.

В 28-ата минута Веселин Пенев центрира от пряк свободен удар в големия пеналт, където Владимир Зафиров засече с глава, но ударът му бе слаб и не затрудни Боян Пейков.

Игор Джоман центрира добре в 31-ата към Георги Костадинов, който засече с глава, но бе неточен.

ЗАСЛУЖЕНОТО ИЗЛИЗАНЕ НАПРЕД В РЕЗУЛТАТА

„Берое“ поведе в 32-ата минута когато Самир Аясс изведе от дясно перфектно Венцислав Христов на стрелкова позиция в наказателното поле. Нападателят веднага промуши топката покрай Боян Пейков вкарвайки я в долния десен ъгъл на вратата му за 1:0.

Само четири минути по-късно топката отново влетя в мрежата на „Хасково“. Елиаш центрира топката директно върху главата на Георги Костадинов, който я вкара в мрежата на гостите, но страничният арбитър вдигна флаг за засада.

В 38-ата минута след удар на Венцислав Христов от ъгъла на големия пеналт, кълбото премина над целта.

Две минути преди края на редовното време за първата част топката бе центриране от ъглов удар в големия пеналт, където след кратко разбъркване Дончо Атанасов отправи шут от 16 метра, но кълбото не намери рамката на вратата.

С 2:0 НА ПОЧИВКА

В първите секунди на добавеното време на първата част Венцислав Христов изведе с близо 30-метров диагонален пас Жуниор Мапуку по десния фланг и конгоанецът завърши самостоятелния си рейд по прекрасен начин – с гол след залъгване за стража на „Хасково 2009″.

На почивката над Стара Загора се изля изключително силен дъжд, придружен с градушка. След като изчакаха 30 минути дъждът понамаля, но теренът бе тотално наводнен и се наложи мачът да бъде отложен за утре, неделя, 24 август, от 20:00 часа, когато ще се доиграе второто полувреме.

ПОДНОВЯВАНЕ НА СЛЕДВАЩИЯ ДЕН

24 часа след началото на първото полувреме съдията Драгомир Драганов даде начало и на втората част. Двамата треньори използваха възможността да извършат по една смяна. Стефан Спировски заигра вместо Самир Аясс в „Берое“, а Вълчан Чанев влезе в игра на мястото на Васил Велев при гостите.

Въпреки, че губеха с 2:0 гостите се окопаха тотално в своята половина и дори не опитаха натиск, който да им даде възможност да се върнат в мача, а разчитаха само на контраатаки, които обаче бяха твърде ялови, за да застрашат по някакъв начин домакините.

В 47-ата минута Георги Костадинов изведе хитро в коридор Венцислав Христов, който стреля диагонално от 16 метра, но топката премина встрани от вратата.

Десет минути по-късно Мартин Райнов изпълни пряк свободен удар, заложен фронтално на 20 метра от вратата на Благой Макенджиев, но кълбото се отби в стената от играчи.

Емил Ангелов поде самостоятелен рейд през центъра на атаката в 59-ата минута, като навърза няколко играчи в зелено, но последният в отбраната Елиаш отне топката, а Благой Макенджиев я изчисти далеч от целта.

ПРЕИМУЩЕСТВО ЗА „БЕРОЕ“, НО БЕЗ ГОЛ

В 60-ата минута Венцислав Христов получи топката пред големия пеналт и нахлува в него, където бе съборен, но главният рефер Драгомир Драганов прецени, че нарушение не е било извършено.

Седем минути по-късно Георги Костадинов пробва триково да изведе Венцислав Христов, но Педро Еуженио изчисти кълбото. То можеше да попадне във вратата на Боян Пейков, който обаче улови.

В 73-ата Венцислав Христов засича центрирана от Веселин Пенев топка, но е неточен, пращайки кълбото над целта.

Две минути след това добра многоходова акция от страна на „Берое“ завърши с центриране на Веселин Пенев, но отбраната на гостите се справи и изчисти.

ТРЕТИЯ ГОЛ ЗА „БЕРОЕ“ Е ФАКТ

Веселин Пенев открадна топката по десния фланг в 80-ата минута и центрира по земя към малкия пеналт, където Стефан Спировски вкара безпощадно от близка дистанция за 3:0.

В 88-ата минута Кирчо Крумов центрира от пряк свободен удар в големия пеналт, където Благой Макенджиев бе заел добра позиция и спаси.

Минута по-късно Крис Гади центрира страхотно, като поставя топката върху главата на Димо Бакалов, но ударът на играча с номер 25 премина над рамката на вратата.

Във втората минута добавено време Веселин Пенев центрира, а топката замалко да попадне във вратата на Боян Пейков, но срещна напречната греда и излезе в аут.

СЛЕДВАЩИЯТ МАЧ

Идната неделя, 31 август, „Берое“ гостува на „Лудогорец“ в Разград от 20 часа.

„Берое“ (Стара Загора) – „Хасково 2009″ (Хасково) 2:0
голмайстори: 1:0 Венцислав Христов 32′, 2:0 Жуниор Мапуку 45′+1′, 3:0 Стефан Спировски 80′
„Берое“: 22. Благой Макенджиев – 28. Веселин Пенев, 6. Иво Иванов (к), 3. Владимир Зафиров – 27. Игор Джоман, 70. Георги Костадинов – 26. Салим Керкар (80′ – 25. Димо Бакалов), 21. Елиаш, 8. Самир Аясс (46′ – 92. Стефан Спировски) – 30. Жуниор Мапуку (83′ – 11. Крис Гади), 10. Венцислав Христов; неизползвани резерви: 73. Иван Караджов, 24. Михаел Ковачевич, 4. Аласан Н’Диайе, 9. Станислав Костов; старши треньор: Петър Хубчев
„Хасково 2009″: 22. Боян Пейков – 20. Педро Еуженио, 26. Костадин Ничев, 14. Иван Скерлев, 17. Кирчо Крумов – 66. Васил Велев (46′ – 7. Вълчан Чанев), 19. Мартин Райнов – 4. Недялко Хубенов (к), 23. Владислав Узунов (72′ – 11. Деян Лозев), 9. Дончо Атанасов (81′ – 88. Атанас Чепилов) – 8. Емил Ангелов; неизползвани резерви: 1. Николай Банков, 77. Бейсим Бейсим, 44. Галин Димов, 6. Джихат Кямил; старши треньор: Димчо Ненов
жълти картони: Иво Иванов (86′ – груб фаул) [„Берое“]; Дончо Атанасов (65′ – груб фаул), Недялко Хубенов (85′ – реплика) [„Хасково 2009“]
главен съдия: Драгомир Драганов (Варна)
асистент-съдии: Александър Атанасов (Варна), Милен Станев (Варна)
допълнителни асистент-съдии: Георги Кабаков (Пловдив), Боян Славков (Пловдив)
четвърти съдия: Атанас Бозев (Пловдив)
дежурен делегат: Янко Радев (Пловдив)
съдийски наблюдател: Мартин Богдев (Бургас)
стадион: „Берое“, Стара Загора

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg