• 11.09.2014
  • /
  • Новини

Наводненията причинили щети за над 3 млн лева на жп инфраструктурата

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

Щети за над 3 млн. лева са нанесли наводненията на жп инфраструктурата. Цялата железопътна мрежа обаче е застрахована, претенциите към застрахователите са предявени и очакваме информация от тях за това какво е застрахователното обезщетение. Това каза служебният транспортен министър Николина Ангелкова след обиколката на засегнатите от обилните валежи участъци от жп трасето Димитровград-Нова Загора.

Ако застрахователната премия не покрие щетите, възстановяването на средствата ще бъде изискано от Комисията по бедствия и аварии. Цялото движение по засегнатите трасета вече е възстановено, с изключение на участъка Гълъбово-Любеново. До началото на следващата седмица се очаква да приключи ремонта и на гара Михайлово. С 25 км/ч се движат в момента влаковете по ремонтираните участъци.

Само два дни не е работено по изпълнение на дейностите от проекта по ОП „Транспорт“ по трасето Пловдив-Бургас. Според министъра забавянето не би трябвало да се отрази негативно върху изпълнението му и ако се наложи ще бъдат потърсени неустойки от изпълнителя.

Все още няма окончателен доклад за причините довели до катастрофата на гара Калояновец, каза още министър Ангелкова.

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg