• 03.10.2014
  • /
  • България

Ден на траур за загиналите при взрива в Горни Лом

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

Днес е ден на траур в памет на 15-е жертви, загинали при взрива във фабриката за боеприпаси край село Горни Лом. Сред жертвите има и семейство, оставило сирак 5-годишно дете. Синът на собственика на фирма „Видекс“ също е сред загиналите, тъй като той е бил в завода при взрива.

Очаква се също така днес да може да бъде направен оглед, който да даде по-голяма яснота около случилото се.

13 мъже и две жени намериха смъртта си по време на работа във фабрика на фирма „Видекс“ край село Горно Лом в сряда след 17 часа. След мощната експлозия на място не е останало нищо, освен кратери.

Сред първоначалните версии за инцидента е човешка грешка, като почти сигурно на смяна е имало неопитни хора.

Вчера пред Дарик собственикът на фабриката Валери Митков отрече лошата квалификация на персонала. Въпреки това повечето работници или близки на работници, чиито позиции станаха известни, са категорични, че условията на работа са изключително лоши.

Повечето предположения за конкретната причина за трагедията насочват към човешка грешка. Неведнъж на завода са правени предписания, последното – 15 дни преди инцидента.

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg