• 04.12.2014
  • /
  • Свят

Мартин Шулц: Подкрепям българското правителство

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

Подкрепям българското правителство и се надявам да остане стабилно, заяви председателят на Европейския парламент Мартин Шулц на съвместна пресконференция с премиера Бойко Борисов след срещата им тази вечер, в която участва и вицепремиерът Ивайло Калфин. Установихме, че споделяме редица политически убеждения, виждания и обща воля за сътрудничество.

Проявявам политическата воля да подкрепям българското правителство в рамките на своите възможности, посочи Шулц. Правителството е изправено пред големи предизвикателства, затова се надявам да остане стабилно, добави той.

Шулц съобщи, че на срещата са били обсъдени въпросите за повишаването на минималната работна заплата в България и коледните помощи за социално слабите българи. Това е акт, който свидетелства за проява на разум и ще допринесе за стабилността на страната, коментира той.

Подробно обсъдихме проекта „Южен поток“, ще продължим да поддържаме връзка, но не мога и не желая да кажа нещо повече по този въпрос тази вечер, заяви Шулц. Разговаряхме за членството на България в Шенген и моето становище е, че ЕС е правова общност и когато държавите от Общността отговарят на определени изисквания, от това произтичат законови права. Този въпрос трябва да се разглежда от тази, а не от политическа гледна точка, посочи председателят на ЕП.

Премиерът Борисов благодари за изразената подкрепа към правителството. По неговите думи българското правителство е единственият гарант за реформи, стабилност и преодоляване на финансовата криза.

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg