Коледната елха грейва в Казанлък на 8 декември

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

Новини от Казанлък: Светлините на Коледната елха ще грейнат в Казанлък на 8 декември. Запалването им е придружено с богата празнична програма, организирана от Община Казанлък. Тя стартира с коледно шествие от четири лъча. Те ще тръгнат в 16.30 часа от парк „Розариум“, от Дом на културата „Арсенал“, от ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ и от ХГ „Св.св. Кирил и Методий“. Лъчовете се събират на пл. „Севтополис“, където в 17.00 часа започва спектакълът „Коледа с приятели“ с участието на актьори от Общински театър „Любомир Кабакчиев“.

Коледната елха в Казанлък е изкуствена и е висока 11 м. Тя ще блесне с коледната звезда и с над 7000 разноцветни лампички. Богато украсен е не само пл. „Севтополис“, но и целият град, който ще грейне със светлините на над 504 хиляди лампички.

Тази година в празнична украса ще светнат и трите входни артерии на Казанлък – от изток, запад и север, а на юг до надлеза към „Арсенал“ ще бъдат поставени специални елементи, които ще светят целогодишно. LED-осветителни тела, шейната на Дядо Коледа и самият той, светещи еленчета, два детски къта и забавления създават Коледната приказка в Казанлък.

Туристическото влакче ще изненада малчуганите с коледната си украса, като в деня на Запалването на коледните светлини – 8 декември, то ще вози всички безплатно. От следващия ден децата и техните придружители ще ползват влакчето както досега срещу закупуване на билетче.

Събраните до края на годината средства от тези билети ще бъдат насочени за Благотворителната кампания под егидата на кмета на община Казанлък Галина Стоянова за изграждане в града на скулптурата „Японката“, дарена от почетния гражданин на Казанлък Доко Доков на неговите съграждани.

Новото тази година е и концертът на площад „Севтополис“ на изпълнителката Поли Паскова, който ще започне половин час преди Новата 2015 година – в 23.30 часа на 31 декември, с което ще се вдигне още повече градусът на празничното настроение в Казанлък.

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg