• 07.12.2014
  • /
  • Новини

Шест села в Гълъбовско са все още без ток

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

Новини от Гълъбово: Шест са селата в общините Гълъбово и Тополовград, които все още са без електричество. Това обяви министърът на вътрешните работи Веселин Вучков при второто заседание на Националния кризисен щаб. От снощи в Гълъбово, както и в най-голямото село в общината – Обручище има нормално електричество. За кратко същата е била ситуацията и в останалите села, но заради несъвместимост на мрежите на „Мини Марица Изток“ и EVN проблемите отново са се появили.

„Продължава изграждането на дигата около наводнената подстанция, но това няма да стане толкова бързо. Целта е нормално електричество да получат най-напред по-големите села, а след това и останалите.

Всъщност най-критичните точки в страната са Елхово и Видинско. Ситуацията в Елхово е почти същата като снощи, реката се повиши с 5 сантиметра, но все още евакуация на хората не се налага. Най-важното е, че има непрекъсната връзка със служителите на пожарната и при необходимост ще бъдат изведени. Във Видинско има 12 села без ток“, обясни вътрешният министър Веселин Вучков.

„Язовир Жребчево се контролира, така че сега да поеме високите води на язовир Копринка. Прави се всичко възможно водата да премине плавно и да не застраши живота на хората“, обясни директорът на Пожарна безопасност главен комисар Николай Николов.

Вътрешният министър Веселин Вучков призна, че липсва координация и информация между отделните институции, свързани с напоителните системи. „Има липса на координация при подаването на информацията, при анализирането й. Затова се прави всичко възможно да се промени законовата база, да се знае от един период насетне кой е контролиращия орган“, обясни Веселин Вучков.

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg