• 29.12.2014
  • /
  • Свят

Всички българи на ферибота „Норман Атлантик“ са спасени

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

Новини от страната: Всички българска граждани, пътували на борда на ферибота „Норман Атлантк” са спасени, съобщават от външното ни министерство. Сред загиналите при инцидента няма наши сънародници. Освен първоначално обявените девет имена от списъка с пасажерите от Министерството на външните работи на Република Гърция са уведомили българските си колеги, че още двама българи – Виолета Папарева и Димитър Дечев, също са били на борда на ферибота.

Спасяването на седем българи е официално потвърдено от италианските власти. Седмото потвърдено име е на М. Мусавитски, който е настанен в болницата в Лече. Галин Хайтов се намира в болницата в Бриндизи. Всички са в добро общо състояние.

Италианският военен кораб „Сан Джорджо” е спасил българите Красимир Естов, Радка Тодорова, Стаменка Аргирова, Вергил Доспатлиев и Асен Асенов, които се намират на борда му. Очаква се той да пристигне в Бари или в Бриндизи късно тази вечер.

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg