• 30.12.2014
  • /
  • Новини

Баскетболният „Берое“ с тежка загуба в Ботевград

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

Новини от Стара Загора: Баскетболният отбор на Берое записа тежко поражение в последния си мач за календарната година, след като отстъпи като гост със 76:134 от отбора на Балкан Ботевград. По този начин старозагорци допуснаха втора загуба от този съперник през сезона. В този мач старши-треньорът на Берое Любомир Минчев отново не можеше да използва контузените Тихомир Желев и Планимир Дафинов. Добрата новина за щаба на „зелено-белите“ бе завръщането в игра на Петър Загоров, който след близо година отсъствие от баскетболния терен отново облече екипа на Берое.

Двата тима стартираха много активно първата част, но постепенно домакините успяха да установят контрол над случващото се на паркета. Въпреки добрата игра на Диуейн Джаксън, който реализира 13 точки в тази част, ботевградчани успяха да дръпнат в резултата с почти безпогрешна стрелба от далечна дистанция. Краят на първата част дойде при аванс от 15 точки 35:20 в полза на Балкан.

През вторите десет минути добрата игра на домакините продължи, което се отрази и на електронното табло, което в края на първото полувреме показваше 73:46 в полза на отбора от Ботевград. Ситуацията на паркета не се промени и след почивката като голямата разлика на домакините им позволи спокойно да доиграят срещата.

За Берое най-резултатен с 19 точки бе Диуейн Джаксън, към които добави и 5 борби. С двуцифрен точков актив завършиха Майк Блек и Мичъл Картър реализирали съответно по 14 и 10 пункта.

За победителите Мартин Маринов реализира 28, а Иван Лилов добави 13 точки.

В следващия кръг Берое приема тима на Рилски спортист. Срещата е на 10 януари (събота) от 18:00 часа в общинската зала „Стара Загора“.

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg