• 09.02.2015
  • /
  • Новини

Бюджет 2015 ще отговори на очакванията на всички жители на Стара Загора

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

Бюджетът за 2015 година на община Стара Загора е много добър. Той ще отговори на очакванията на всички жители на общината, коментира пред Дарик председателят на бюджетната комисия към Общинския съвет Диян Димитров. „Финансирането от собствени приходи е повече от това, което се превежда от държавата. Това се дължи на строгата финансова политика. Поехме ангажимент и тази година данъците няма да се увеличат, няма да се вдигат и таксите за детски градини и ясли“, каза Димитров.

Инвестиционната програма на общината е завишена с 2 500 000 лева и е в размер на 12 500 000 лева. Най – големият проект, който ще бъде реализиран е ремонтът на плувния басейн. Тази година са заложени 6 000 000 лева за култура. От тях 670 000 лева са за Музей „Литературна Стара Загора“.

Детска ясла №2 ще бъде преместена, а на нейно място ще бъде изградена детска площадка. В бюджета са осигурени средства за саниране на 13 ОУ „Паисий Хилендарски“ и ОУ „Георги Райчев“. 12 читалища в селата ще бъдат основно ремонтирани, ще се обновят 5 кметства, ще се направят улици, както и пътят Кирилово – Елхово – Сладък кладенец.

В бюджета са заложени средства за междублокови пространства, паркоместа и детски площадки.

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg