• 10.02.2015
  • /
  • Новини

Общинските съветници от БСП няма да подкрепят бюджета

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

Групата общински съветници от БСП няма да подкрепи бюджета на община Стара Загора за 2015 година. Факт е, че бюджетът е най-добрият за 4-годишния мандат. Въпреки това обаче в него липсва визия за дългосрочното развитие на града, коментира общинският председател на БСП Валентина Бонева. „Отчитаме добрите страни в него – инфраструктура, подобряване на детски ясли, градини и училища. Според нас бюджетът не дава визия за устойчиво развитие на общината“.

„Една финансова стабилна община каквато е Стара Загора би могла да насочи средства и в социални дейсности. Има детски гради и ясли, които са занемарени и могат да бъдат ремонтирани, коментира Румен Димитров. Той допълни, че общината може да направи повече за семейства с репродуктивни проблеми, за общинските ансамбли.

Подкрепяме идеята за развитието на социална политика. Ремонтите на детски и учебни заведения е много хубаво, но не се обръща достатъчно внимание на грижите за децата. Предлагаме да отпадне задължителната такси за предучилищните групи в детските градини, каза общинският съветник Илка Петкова. Според нея трябва да се вложат пари и в изграждането на нови общински жилища.

Ивайло Начев коментира, че политиката на общината в приходната част е нереалистично занижена.

„Това е традиционна практика последните години. Не е правилно преходният остатък да бъде използван само за инфраструктурни подобрения. Залагат се 5,5 млн. лв. за обновяване на тротоари, 2 млн. лв. за осветление и 1 млн. лв. за озеленяване, а не се набляга на социалните дейности като по-голямо перо за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми“.

Недостатъчни са средствата отделени за малките населени места. Заради наводненията в много села трябва да се изградят отводнителни съоръжения, категорични са общинските съветници от БСП.

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg