• 20.02.2015
  • /
  • Новини

Информационен бюлетин на ОДМВР – Стара Загора за 19 февруари 2015 г.

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора са образувани три бързи полицейски производства, разкрити са две и са регистрирани пет престъпления. На 19 февруари е образувано бързо полицейско производство срещу 17 – годишен младеж, гражданин на Република Германия, затова че на същата дата около 18,25ч. в гр.Казанлък по ул.”Севт ІІІ” управлява л.а.”Мазда 323” в едногодишния срок от административно наказание.

На 19 февруари полицейски екип на Първо РУП – Стара Загора е извършил проверка на Д.И. на 23 години от гр.Стара Загора, при която в джоба на якето му са намерени около 4гр марихуана. Д.И. е задържан за срок до 24 часа в Първо РУП – Стара Загора. Проверката е извършена пред интернет клуб „Зоната”, находящ се в гр.Стара Загора.

На 19 февруари около 01,30ч. в РУП – Гълъбово е получен сигнал за настъпило ПТП в гр.Гълъбово, в района на кръгово кръстовище, до бензиностанция „Гранит – М”. На място е установено, че поради движение с несъобразена с пътните условия скорост П.Т. на 29 години от гр.Гълъбово, управлявайки л.а. „Сузуки Суифт”, се е ударил в шадравана на кръговото кръстовище. В резултат на удара са нанесени значителни материални щети по автомобила. При извършена химическа експертиза е установено, че водачът има концентрация на алкохол в кръвта – 2,55 промила. По случая е образувано бързо полицейско производство.

Разкрити престъпления
На 2 февруари в Първо РУП – Стара Загора е получен сигнал от 31 – годишна старозагорка, която заявила, че около 20,25ч пред блок, намиращ се в гр.Стара Загора на ул.„Св. Княз Борис”, неизвестно лице със сила й отнело дамската чанта, след което избягало. От проведените оперативно – издирвателни мероприятия е установено, че извършител на деянието е Л.Г. на 21 години от гр.Стара Загора. Лицето е задържано за срок до 24 часа в Първо РУП – Стара Загора.

Във връзка с образувано досъдебно производство за извършена кражба на плодове, мед и други предмети от маса на Централен кооперативен пазар в гр.Стара Загора, служители от Първо РУП – Стара Загора са установили, че извършители на деянието са И.С. на 22 години от с.Маджерито, И.И. на 18 години от гр.Николаево и 15 – годишен младеж от с.Тъжа, общ.павел баня. Лицата са задържани за срок до 24 часа в Ръпво РУП – Стара Загора.

По-характерни престъпления
На 19 февруари в РУП – Казанлък е получен сигнал от 79 – годишна жена от гр.Казанлък, която заявила, че около 14,00ч. в гр.Казанлък на ул.”Перник” неизвестно лице, след като я блъснало в гръб, е издърпало от ръцете й пазарска чанта с намиращите се в нея хранителни продукти, портфейл със сумата от 40лв. и лична карта. По случая е образувано досъдебно производство.

На 19 февруари в РУП – Гълъбово се явила 33 – годишна жена от с.Обручище, общ.Гълъбово, която заявила, че неизвестен извършил, след като е взломил входна врата на къщата й, е извършил кражба на бойлер, пералня и др. домакински уреди. Образувано е досъдебно производство.

На 19 февруари в Първо РУП – Стара Загора е получен сигнал от 43 – годишен старозагорец, който заявил, че за времето от 08,00. до 10,30ч. на същата дата неизвестно лице, след като е взломило секретни патрони на метална и дървена входни врати на апартамента му, находящ се в гр.Стара Загора на ул.”Господин Михайловски”, е извършило кражба на около 30гр. сребърни накити. По случая е образувано досъдебно производство.

На 19 февруари в Първо РУП – Стара Загора е получен сигнал от 34 – годишен старозагорец за извършена кражба от дома му, находящ се в гр.Стара Загора на ул.”Българско опълчение”. Пристигналият на място полицейски екип е установил, че за времето от 09,00. до 20,50ч. на същата дата неизвестен извършител, след като е взломил секретен патрон на входната врата, проникнал в жилището и извършил кражба на сумата от 500лв. По случая е образувано досъдебно производство.

На 19 февруари във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал от 63 – годишна старозагорка, която заявила, че за времето от 10,00 до 17,20ч. на същата дата неизвестно лице, след като е взломило патрон на входната врата на апартамента й, находящ се в гр.Стара Загора на ул.”Цар Иван Асен ІІ”, е извършило кражба на около 40гр. златни накити. По случая е образувано досъдебно производство.

Пожар
На 19 февруари в 23,27ч. в Първо РУП – Стара Загора е получен сигнал за горящ автомобил на ул.”П.Р.Славейков”. На място е установено, че напълно е изгорял л.а.”Ауди А6”, управляван от 43 – годишен старозагорец. В следствие на пожара са изгоряли напълно л.а.”Рено Клио” и частично л.а.”Пежо 306”, паркирани в близост. Причините за възникналия пожар да в процес на изясняване. Образувано е досъдебно производство.

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg