Титла и пето място при жените в борбата

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

Силно се представиха представителките на старозагорския клуб по борба „Берое“ при участието си в Държавното първенство по борба за жени в столицата. Даяна Стойчева е със златен медал в категория до 69 кг. „Даяна надви конкурентката си за място в националния отбор преди първото европейско първенство за девойки до 23 години следващия месец“, каза Димо Христов, наставник в женския профил.

Специалистът е очаквал повече от другата си състезателка в тази възраст, Веселка Тенева, която е на пето място до 48 кг.

„Веселка се бори добре, победи в конкуренция на 15 съпернички, но в срещата за трето място, в която поведе, допусна загуба“, съжали специалистът. Пред най-изявените старозагорски състезатели в тази възраст предстои още едно важно изпитание, турнира „Петко Сираков и Иван Илиев“ в столицата. Там се очаква да бъде окончателно определен съставът на националния отбор за Европейското първенство до 23 години, което ще бъде проведено в края на март във Варшава и Будапеща. В средата на тази седмица обаче клуб „Берое“ ще приеме участниците в първенството при кадетите в свободния стил. Състезанието ще започне с кантар в сряда, след което в четвъртък и петък са схватките.

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg