Нови успехи на лекоатлетите

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

За пореден път се представиха силно участниците от старозагорския клуб по лека атлетика „Берое“. Този път при участието си в Балканското първенство в Истанбул. При мъжете Иван Попов е на второ място в дисциплината „3000 м.“. Той постигна 8 м. 16 сек. 12 ст. Победителят от Румъния е с 8 м. 16 сек. 09 ст., а третият, представител на Сърбия, е с 8 м. 16 сек. 15 ст.

„Фотофиниш определи победителя, а първите четирима бяха на десети от секундата един от друг“, разказа Красимира Чахова, член на ръководството на клуба и участник при ветераните.

Другият старозагорец при мъжете, Милен Пасков, е на осмо място в дисциплината „60 м. с перпятствия“. Той постигна резултат от 8 сек. и 38 ст. Самата Красимира Чахова е с два златни медала при ветераните, на „800 м.“ и „1500 м.“. В същата възрастова група Виолета Тотева е със злато на „3000 м.“ и сребро на „1500 м., а Димитър Желев е първи на „гюлле“ и втори в „скок на височина“. Сега възпитаниците на клуба ще се подготвят за летния сезон. А той се очертава като доста тежък. В края на април или началото на май е традиционния празник на клуба по лека атлетика. В края на май или началото на юни са държавните първенства на открито за различните възрасти. На 20 юни в Стара Загора е старта на Европейската отборна купа, а в средата на юли е традиционното издание на турнира „Самарско знаме“.

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg