• 24.03.2015
  • /
  • Новини

Клуб „Августа“ спечели 11 медала от най-силния международен турнир по таекуондо

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

В София бе проведен най-силния международен турнир по таекуондо – олимпийска версия WTF, у нас. Старозагроският клуб „Августа“ се изяви с 28 свои възпитаници. „Спечелихме 4 златни, 3 сребърни и 4 бронзови медала, благодарение на отличното постижение сме първи в отборното класиране при кадетите“, обобщи Георги Господинов, треньор на „Августа“. Състезанието бе от клас „В“, втори по ранг, а първия, клас „А“, е олимпийски игри и световни първенства. Отличията старозагорци извоюваха в конкуренция на 28 клуба от 17 държави.

Общият брой състезатели бе 1100. Големия успех на старозагорци се дължи на упоритата работа в тази възрастова група. Участниците от „Августа“ бяха във възрастта на децата доскоро, а сега вече се състезават при кадетите. Най-силно сред тях се изявиха Даниел Ладжев и Валентин Желев. „Даниел спечели пет срещи , от които четири с нокаут, а петата убедително по точки, а Валентин стана първи сред 28 конкуренти, сред които нито един българин, той също постигна пет победи“, поясни Георги Господинов. Наставникът е доволен дори и от сътезателите претърпели загуби, тъй като и те са се представили достойно. В края на тази седмица в залата на клуба ще бъде проведен изпит за степени. Очаква се да присъстват представители на българската федерация, както и мастър Парк, представител на Корея в България и популяризатор на таекуондо, версия WTF. През април пък предстои „Молдова Оупън“. Ако бъде осигурено финансиране, от старозагорския клуб ще излязат за битка в състезанието от най-високия клас, „А“.

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg