• 30.03.2015
  • /
  • Новини

Операта Севилският бръснар ще бъде показана отново на сцената на Държавна опера – Стара Загора

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

Операта Севилският бръснар ще бъде показана отново на сцената на Държавна опера – Стара Загора. Спектакълът е тази вечер от 19,00 часа, а в главната роля отново ще бъде Валери Турманов, който демонстрира успешни изяви в „Сватбата на Фигаро“ от В. А. Моцарт на сцената на Народната опера и балет на Албания.

Сред солистите на „Севилският бръснар“ ще бъдат още Яница Нешева, Ивайло Йовчев, Евгений Арабаджиев, Михаела Берова, Александър Марулев и солисти-балет Петя Вънева, Яна Кафалиева, Александър Желев, Драгомир Христов, Ивелин Христакиев.

Спектакълът надгражда художествено предишния едноименен, поставен на самата сцена на операта и предназначен за деца от 7 до 15 години. Той бе създаден с подкрепата на Община Стара Загора, а премиерата бе на 17 април 2013 година.

Малките зрители, включени в различни номера и заедно със самите певци-актьори на сцената преживяваха в тези спектакли чудото, наречено „опера“. „Севилският бръснар“ за деца бе номиниран за престижната награда на Съюза на българските музикални и танцови дейци – „Кристална лира“ през 2014 г.

Операта „Севилският бръснар“ от Джакино Росини е поставена на сцената на Държавна опера Стара Загора за първи път на 4 декември 1927 г. Следващите премиери са на 3 януари 1945 г., 19 ноември 1957 г., 29 април 1972 г., 18 септември 1980 г., 20 май 1991 г., 9 октомври 1998 г.

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg