Заловиха трафикантите, прегазили граничен полицай

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

Задържани са трима български граждани, за които има данни, че са съпричастни към нелегалното превеждане на група нелегални имигранти през държавната граница и транспортирането им във вътрешността на страната, при което в автогонка пострада граничен полицай, съобщават от пресцентъра на гранична полиция. Към 7.00 ч. днес, при обход на района, граничен полицейски автопатрул от РДГП – Елхово забелязал край село Сладун два автомобила, в които се качват нелегални мигранти.

Автопатрулът подминал двата автомобила с включени светлинни и звукови сигнали и блокирал третокласния път със служебния автомобил „Ланд Ровър”.

Служителите се отправили към спрелите автомобили, но в същия момент те потеглили. Едната от колите ударила старши полицай Александър Райков, след което колите на трафикантите се отдалечили в посока към с.Сладун, информират от Гранична полиция.

Веднага бил подаден сигнал на тел. 112 за пострадал служител и е изпратена линейка от Спешна помощ – Свиленград. Граничният полицай е прегледан и транспортиран за лечение в Пловдив. Оперирана е дясната му ръка, няма опасност за живота му.

По първоначална информация операцията е преминала успешно. Той е от Пазарджик и е живеел на квартира в Любимец.

Двата автомобила – „Фолксваген пасат” и „Мицубиши комби” са били изоставени в близост до инцидента. По информация на Дарик трафикантите са от ромски произход.

В хода на предприетите оперативно-издирвателни действия са  задържани и 7 незаконни имигранти. Образувано е досъдебно производство. Процесуално-следствените действия продължават.

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg