• 27.04.2015
  • /
  • Криминални

Разкриха група, извършила 33 домови кражби

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

54-годишен мъж от село Малко Кадиево, 38-годишен мъж от село Боздуганово и 30-годишен мъж от Стара Загора са задържани след като служители от Второ районно управление на полицията в Стара Загора са установили, че за времето от 22 ноември миналата година до 6 април тази година мъжете са извършили 33 взломни и домови кражби на територията на управлението. На тримата мъже е наложена постоянна мярка „задържане под стража“.

Те са задържани след проведена специализирана полицейска операция, както и на допълнителни процесуално-следствени и действия и оперативно-издирвателни мероприятия. За всичките 33 кражби има образувани досъдебни производства, а работата по документиране на цялостната престъпна дейност на тримата мъже продължава.

Още трима извършители на кражба са задържани през уикенда. След получено съобщение, че от база на фирма в Стара Загора се извършва кражба на части от метална ограда, от Първо районно управление изпращат на място полицейски екип. Той установил, че трима младежи от Стара Загора – на 17,18 и 20 години са демонтирали около 160 кг метални профили и ламарина.

Лицата са задържани за срок до 24 часа, а по случая е образувано бързо полицейско производство.

Неизвестен извършител пък е откраднал сума от около 29 000 лева, 1200 евро, 350 долара и неустановено количество златни накити от къщата на 59-годишен мъж от село Долно Сахрене, община Павел Баня. Грабежът е осъществен след взломяване на входната врата на къщата и на метален шкаф.

По случая е образувано досъдебно производство.

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg