• 05.12.2015
  • /
  • Журнал

Цената на шарана за Никулден ще бъде между 5 – 6 до 6,50 лева за килограм

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

Цената на шарана за Никулден ще бъде между 5 – 6 до 6,50 лева за килограм. Това каза пред Дарик изпълнителният директор на Асоциацията на производителите на рибни продукти „БГ ФИШ“ д-р Йордан Господинов.

„Има достатъчно прясна риба на пазара, а спрямо миналата година няма съществена разлика в цената“, допълни още д-р Господинов.

От Българската агенция по безопасност на храните припомнят да не купуваме риба от сергии по парковете и от багажници на коли.

Най-високата цена на едрия шаран е около 6,50 лева за килограм, обобщи за Дарик изпълнителният директор на Асоциацията на производителите на рибни продукти „БГ ФИШ“ д-р Йордан Господинов, който включително и днес обиколи някои от големите търговски вериги и борси за риба у нас:

„Обикновено около 4,90 до към 5,50 за килограм шаран на дребно. Нормални са цените, има минимално увеличение и то при по-висококачествените риби. Няма риба, престояла повече от 24 часа“.

Охладената риба се съхранява при температура от минус 1 до 4 градуса за периода от два дни. През това време рибата трябва задължително да бъде под лед. Дежурни инспектори към Българска агенция по безопасност на храните ще проверяват обектите за продажба на риба и през почивните дни.

Засилените проверки продължават до 6-ти декември включително. Потребителите също могат да подават сигнали за нередности на телефон 0700 122 99.

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg