Казанлък отбелязва 138 години от освобождението си

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

По случай 138-годишнината от Освобождението на град Казанлък в града на розите ще гостува министърът на туризма Николина Ангелкова. За честването на тази паметна дата са организирани няколко събития.

В 11:00 часа в Девически манастир „Въведение Богородично“ се организира тържествено честване на 138 години от Освобождението на града от турско робство. В 12:00 часа при Паметник на Победата, с. Шейново ще бъдат поднесени цветя по повод Освобождението на Шейново от турско робство.

Заупокойната молитва ще бъде в 13:30 часа в храм „Рождество Христово“ при Шипченски манастир.

В 17:30 в галерията на ул. „Искра“ 4 ще бъде представена книгата на Красимир Узунов – „Каймакъ-Чаканъ“. Книгата ще представи вицеадмирал Пламен Манушев, бивш командващ на Военноморските сили и депутат от 43-тото Народно събрание.
Гости на представянето ще бъдат Николина Ангелкова, министър на туризма, както и роднини и близки на загиналите при боевете при Каймак-Чалан през Първата световна война.

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg