• 12.01.2016
  • /
  • България

Времето на 12 януари: Ще задуха силен вятър и ще започнат пак валежи

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

През деня от северозапад на югоизток с умерен и временно силен вятър ще преминава бърз атмосферен процес, с който в почти цялата страна ще превали дъжд. Привечер облачността от запад на изток бързо ще се разкъсва и намалява. Максималните температури ще са между 12 и 17 градуса, в София около 15 градуса, по крайбрежието на Дунав, където ще има сутрешни мъгли – с няколко градуса по-ниски.

Атмосферното налягане през нощта ще се понижава, а през деня бързо ще се повиши, но ще остава по-ниско от средното за месеца.

Над планините ще е предимно облачно. Ще превали дъжд, а над 2000 м – сняг. Ще духа силен, по високите части и бурен вятър – през нощта от югозапад, а през деня – от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 9 градуса, на 2000 м – около 4 градуса.

По Черноморието ще бъде с разкъсана облачност, която привечер ще се увеличи и вплътни и главно по южните райони ще превали дъжд. Максималните температури ще са между 14 и 18 градуса, вълнението на морето ще е 2 бала. Температурата на морската вода е 6-8 градуса.

В сряда ще има променлива облачност. Само на отделни места ще превали слаб дъжд, а с продължаващото понижение на температурите, в планините над 1300-1400 м – слаб сняг. Вятърът ще е от запад, в повечето райони – слаб. В четвъртък вятърът от запад-северозапад временно ще се усили. Ще има повече слънчеви часове, но температурите още малко ще се понижат.

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg