Районен съд – Стара Загора наложи условна присъда от осем месеца лишаване от свобода на телефонен измамник

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

Пенсионер от Стара Загора надхитри телефонни измамници, давайки им пакет със стари вестници, вмето пари.  „Мулето”, което трябвало да вземе пакета, вече е осъдено.

Измамата станала по схемата „спешна операция на болен роднина”.  На 12 март м.г., около 13,30 часа, на домашния телефон на 75-годишен мъж от Стара Загора позвънил мъж, неустановен досега, който се представил за лекар. Той съобщил на възрастния човек,  че внукът му е тежко болен, получил е кръвоизлив в стомаха и се нуждае от спешна операция, за която трябва да се заплати сумата от 5 000 лева.

Пенсионерът отговорил, че разполага само с  1 800 лева и уведомил полицията. Малко по-късно същия ден, пред дома си, той предал на непознат мъж  пакет,  в който вместо пари, поставил сгънати страници от вестници.  Получателят Генчо Д. бил задържан от полицията при предаване на пакета.

На 18 януари 2016 г. т.г. Старозагорският районен съд е постановил условна присъда от осем месеца лишаване от свобода с три години изпитател срок за 34-годишния Генчо Д. от Стара Загора. Той е обвинен в опит за извършване на измама – престъпление чл.210, ал.1 от Наказателния кодекс.  Съдебният акт е влязъл в сила след споразумение и е окончателен.

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg