• 04.04.2016
  • /
  • Криминални

Мотоциклетист падна лошо на кръстовище в Стара Загора

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

На 02.04.2016 г., около 17:15 часа, в град Стара Загора по бул. „Славянски”, в посока изток-запад се е движил мотоциклет „Ямаха”, управляван от 44-годишен мъж от град Стара Загора, който на кръстовището с ул. „Руски” губи управление, пада от мотоциклета и с тялото си се удря в изчакващият на кръстовището за ляв завой от посока „изток” на бул. „Славянски” в посока „север” по ул. „Руски” лек автомобил „Ланчия”, управляван от 48-годишна старозагорка. Пострадалият мотоциклетист е обслужен амбулаторно и е настанен в УМБАЛ – Стара Загора, в отделение по неврохирургия, с комоцио и първоначална загуба на съзнание, без опасност за живота. Водачката на лекият автомобил е тествана за наличие на алкохол в кръвта, като отчетеният резултат е 0,12 промила концентрация на алкохол в кръвта. Поради състоянието му, мотоциклетиста не е тестван на място за употреба на алкохол. Възложено е вземане на кръвна проба. По случая е образувано досъдебно производство.

На 03.04.2016 г., около 18:35 часа, от село Шейново, за село Хаджимитрово, община Казанлък, се е движил мотопед „Гарели“, нерегистриран, управляван от 62-годишен мъж от град Крън. На около 1 км. преди село Хаджидимитрово, поради движение с несъобръзена скорост, водачът губи контрол над мотопеда и пада на пътното платно, в резултат на което получил охлузна рана на дясна вежда. Откаран е във ФСМП – Казанлък, където е обслужен амбулаторно и освободен, без опасност за живота. Водачът е тестван за употреба на алкохол с техническо средство, което е отчело 1,46 промила концентрация на алкохол в кръвта. По случая е образувано незабавно производство по описа на РУ – Казанлък.

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg