• 25.06.2016
  • /
  • Криминални

Задържаха надзирател от затвора в Стара Загора, поискал и приел подкуп

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

Задържан е надзирател от затворническо общежитие към затвора в Стара Загора за поискан и приет подкуп от 250 евро, съобщиха от Окръжна прокуратура.

Днес 32-годишният В.А. е привлечен като обвияем за това, че при условията на продължавано престъпление и в качеството си на длъжностно лице, поискал и приел дар-парична сума, която не му се следва, като деянието е извършено чрез изнудване посредством злоупотреба със служебното положение – престъпление по чл. 302 т. 2 от Наказателния кодекс.

В хода на разследването е установено, че в периода от 21 юни – 24 юни 2016 г. В.А., като надзирател към затворническо общежитие, е поискал и приел парична сума от 250 евро от лице, което е изтърпявало наказание „лишаване от свобода“, за да наруши службата си и да му достави мобилен телефон с батерия и зарядно устройство. Иззети са веществени доказателства – сумата от 250 евро, предмет на подкупа, и мобилен телефон с батерия и зарядно устройство.

С постановление на наблюдаващия прокурор В.А. е задържан за срок от 72 часа. Предстои в понеделник, Окръжна прокуратура Стара Загора да внесе искане в съда за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо наздирателя.

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg