Старозагорски ученик спечели бронзов медал на олимпиада по математика в Азия

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор
Михаил Петков Михов

Старозагорският ученик Михаил Михов спечели бронзов медал от завършилото в Хонг Конг открито първенство на Азия по математика.

Михаил, който от догодина ще учи в 5 клас на ПМГ „Гео Милев“ – Стара Загора, бе единственият представител на родината ни. След бронзовото отличие от Сингапурската азиатска олимпиада през миналата година, талантливият старозагорски математик отново завоюва трето място. С това той за пореден път потвърди убедително, че не случайно е член на клуба на талантливите деца на фондация „Бербатов“.

Пътуването на Михаил до Хонг Конг бе осъществено благодарение на финансовата помощ на кмета на Стара Загора Живко Тодоров. Той вече осигури и средствата за участието на старозагорските ученици и в стартиращата Сингапурска олимпиада по математика през идната седмица.

В състезанието в Хонг Конг участваха 1000 деца, които в продължение на 90 минути, в отделните възрастови групи, решаваха 30 задачи.

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg