„Дай на кирилица“ по случай Международния ден на майчиния език

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

По случай Международния ден на майчиния език – 21 февруари Интеракт клуб Стара Загора ще проведе кампанията „Дай на кирилица“ (#ДайНаКирилица) в нашия град, съвместно с Асоциация за социална отговорност и развитие чрез иновации (АСОРИ) и Mall Galleria Стара Загора.

Голяма част от българите, особено по-младото поколение, използва т.нар. „шльокавица“ или „маймуница“ – смесица от латински букви и цифри. Целта на проекта е да насърчи хората да използват кирилицата в дигиталната среда, както в личната, така и в бизнес комуникацията.

На 19 февруари (неделя) от 13 часа ще бъде открита изложба по повод предстоящия ден на майчиния език. Тя се състои от изработени от дизайнери пана, с които по забавен начин се показва красотата и превъзходството на българския език пред „маймуницата“. За малките деца младежите от Интеракт клуб ще организират забавни игри и занимания на същата тема. Всеки ще има възможността да види изложбата от 19 февруари до 4 март на ниво 2 (последен етаж) в Mall Galleria Стара Загора и да подкрепи употребата на кирилица в дигитална среда, като споделя отзиви от кампанията във всички социални мрежи с хаштага #ДайНаКирилица, като постовете ще бъдат отразени в онлайн платформата www.дайнакирилица.bg

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg