• 18.03.2024
  • /
  • Журнал

120 дръвчета бяха засадени на Аязмото по време на акция „Гората на хората“

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор
120 дръвчета бяха засадени на Аязмото по време на акция „Гората на хората“

На 16 март, в парк „Митрополит Методий Кусев“ /Аязмото/ се проведе за трети пореден път акция по залесяване, организирана от Фолклорен ансамбъл „Нашенци“, под надслов „Гората на хората“. Партньори в традиционното събитие бяха още пет фолклорни формации  – Танцов клуб „Веселие“, Фолклорна танцова школа „Орисия“,  Общински ансамбъл „Загоре“, Ансамбъл „Загорче“ и ДЮНХ „Жарава“, а събитието бе подкрепено от Община Стара Загора.

Засадени са 120 дръвчета от видовете атласки кедър и червен дъб. С тях общо 290 са до момента залесените дръвчета от трите проведени до сега акции в парк „Аязмото“. Събитието бе подкрепено и от Спасителен център за диви животни – „Зелени Балкани“, които помогнаха с транспортирането на посадъчния материал и логистиката по закупуването му.

Идеята на организаторите е инициативата да се превърне в традиция за града и все повече фолклорни формации да се включват в нея. Всички дръвчета са купени от дарения, събрани от участниците в събитието.

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg