Танцова формация „Петлите“ с нов спектакъл в Стара Загора

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

На 29 май, старозагорската публика ще има възможността да присъства на едно запомнящо се културно събитие – новия танцов спектакъл „Път за всеки” на танцова формация „Петлите“ от Бургас. Изграден изцяло  на  българска  фолклорна  основа, в съчетание с модерно звучене, и  зареждаща положителна емоция, той вдига на крака зрителите във всички зали, оставя ви без дъх, а журито на „България търси талант” даде висока оценка като класира участниците на четвърти финал.

Петото поредно национално турне  – 2015 „Път за  всеки“ на „Петлите“ тръгна с премиера от  родния им град и преминава през още 9 града.

„Петлите“ е социален проект, който възпитава деца без родителска грижа и ги социализира със средствата на изкуството и танца. Рамо до рамо на сцената танцуват сираци и деца от „нормални семейства”, а ежедневните им контакти формират положителен пример на поведение в обществото.

Съставът е създаден по идея на бившия възпитаник  на Дома за сираци „Александър Георгиев Коджакафалията“ – Георги Димитров, който  е и  дългогодишен  ръководител на  формацията.

Консултант  на  спектакъла  е хореографът Петър  Илиев – ръководител на  Танцова  работилница – Илиев. Със съдействието на общините, спектакълът бе представен в Черноморец, Поморие, Варна, Ахелой, Каблешково, Ямбол, предстоят представленията в Стара Загора, Разград и София. Заключителният концерт ще е през септември в Зала 1 на  НДК.

Заповядайте на 29 май, от 18:00 часа в Драматичен театър „Гео Милев“. Проявата се организира със съдействието на община Стара Загора.

Вход свободен.

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg