Главния секретар на МВР Георги Костов посети оцелелите от тежката катастрофа на АМ „Тракия“

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

Главният секретар на МВР Георги Костов посети тази вечер в УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ в Стара Загора оцелелите от тежката катастрофа на 237 км от автомагистрала Тракия. Инцидентът стана този следобед в близост до Нова Загора. При него загинаха двама гранични полицаи, други петима бяха ранени. Именно те са настанени в Старозагорската болница.

„Момчетата са в тежко психическо състояние. Физически в този момент няма опасност за живота им. Това, което знаем към този момент е че тази сутрин от Кюстендил са тръгнали два микробуса с полицаи, които е трябвало да сменят свои колеги на границата с Турция. Те са били возени от правоспособни шофьори. След пристигането им обратно към Кюстендил тръгват други полицаи, чиято командировка вече е приключила. Тези хора са били снощи на работа и след това са тръгнали. Това обаче не важи за шофьорите, които са ги возели по обратния път.

Микробусът, с който е станал инцидента е собственост на МВР. В него са пътували седем души, въпреки че е с осем места. По документи той е технически изправен, същото важи и за другия участник в пътно-транспортното произшествие – камиона, който е бил изтласкан в съседна нива от удара. Дали действително това е така ще покажат експертизите. Следствието, което вече се води в Сливен ще установи и каква е причината за инцидента“, обясни след посещението си при ранените главният секретар на МВР.

Той категорично отхвърли информациите, че микробусите на Гранична полиция не са достатъчно безопасни, както и появилата се версия, че катастрофиралият такъв се е движел със скорост от 180 км в час. „Това технически не е възможно“, заяви Георги Костов. Той отхвърли и съмненията за липсващи застраховки. „Има едно ниво, което е задължително и то е покрито. Останалото е въпрос на личен избор“, обясни главният секретар на вътрешното ведомство.

В следствието в Сливен вече са разпитани и полицаите от втория микробус, които по думите на главния секретар са се движили отпред. Георги Костов гарантира, че МВР ще окаже необходимото съдействие на старозагорската болница докато полицаите се лекуват в нея. Когато лекарският екип позволи пострадалите ще бъдат преместени или в МВР болница или по домовете си.

Главният секретар обаче отказа да коментира пред медиите какво е разказал за инцидента оцелелият шофьор.

dariknews.bg

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg