С пореден успех се увенча трупата на Държавен куклен театър Стара Загора

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

С пореден успех се увенча трупата на Държавен куклен театър Стара Загора. По време на 16 -я Международен фестивал за професионално куклено изкуство за деца „LUT FEST“ 2015, Източно Сараево, Босна и Херцеговина акторите завоюваха награда за най-добър спектакъл (GRAND PRIX) за „Вълшебникът от Оз“, а проф. Боньо Лунгов получи наградата за режисура /Best Directing Award/.

С изключителен успех извън конкурсната програма на фестивала бе представен и спектакълът „Фолклорна магия“ 16-тият Международен фестивал на професионалното куклено изкуство за деца „Лут Фест 2015“ се проведе от 11 до 15 май в Източно Сараево.

Мотото на тазгодишното издание на фестивала – „Феноменът на куклена пиеса“ – бе представено с разнообразие от техники и традиционните форми на куклен театър от Япония, Мексико, Португалия, Естония, Англия, България, Сърбия и Босна и Херцеговина.

Международното жури бе в състав : Jean Demikhova, Русия, Любица Остоич и Воислав Вуянович, Босна и Херцеговина, Predrag Bjelošević, Република Сърбия.

dariknews.bg

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg