Премиерът Бойко Борисов ще открие в Стара Загора нов завод на „Стандард Профил България“

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

Премиерът Бойко Борисов и министърът на икономиката Божидар Лукарски ще открият нов завод на „Стандард Профил България“ ЕАД в Стара Загора. Официалната церемония ще се състои на 28 май 2015 г. от 13:00 часа, съобщиха от ръководството на предприятието. Дружеството произвежда пълната гама каучукови уплътнения за автомобилната индустрия и е сред водещите в този сектор в Европа.

Негови основни клиенти са: Фолксваген, Фиат, Рено Дачия, Дженерал Моторс и Даймлер.

Новият завод, в който са инвестирани 22 млн. лева, ще изпълнява поръчки за Дженерал Моторс. Предприятието ще изработва компоненти за новия модел на Опел Астра. През следващите две години в завода на „Стандард Профил България“ ЕАД ще бъдат назначени 450 души. За целта ръководството на „Стандард Профил България“ търси персонал с техническо образование.

В момента в „Стандард Профил България“ ЕАД, което е едно от най-големите предприятия в област Стара Загора, работят 1130 души.

„Стандард Профил България“ ЕАД работи според изискванията на стандарти ISO/ITS 16949 – за автомобилната индустрия; ISO 14001 – за опазване на околната среда; OHSAS 18001 – за безопасност.

Венета Асенова, infoz.bg

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg